Alle Zelliges Alhambra

Zelliges Alhambra
Alhambra nr 15 Vert Clair

Maat: Bijzondere vormen
Collectie: TegelBV

Niet op voorraad
Op bestelling

Productomschrijving

De Alhambra nr 15 Vert Clair is een Hexagonal tegel gemaakt van hoogwaardig Klei materiaal. Deze tegel is ideaal voor zowel de Wand als de Vloer. Hij heeft een Geglazuurde afwerking, wat zorgt voor een Rustiek Vintage uitstraling. Wat deze tegel echt bijzonder maakt, is dat hij handgemaakt is, waardoor elk stuk uniek is. Daarnaast is de Alhambra nr 15 Vert Clair geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik en is hij bestand tegen hitte, waardoor hij ook geschikt is voor vloerverwarming. Met zijn authentieke uitstraling voegt deze tegel een vleugje vintage charme toe aan elke ruimte.

Onze zelliges worden gemaakt in Fez. Deze Marokkaanse stad is het episch centrum van de zellige productie. Het  atelier maakt al 7 eeuwen zelliges. Authentieke zelliges herken je aan de gekapte zijkanten, een lichtglanzende glazuurlaag soms met kleine imperfecties en een genuanceerd kleurenpallet, niet een tegel is precies hetzelfde. Als de zelliges goed gemixed geplaatst worden  krijg je een kleurbeeld dat met keramische tegels nooit bereikt kan worden.
 

Plaatsen van Zelliges

Door de scherpe randen kunnen zelliges met een hele kleine voeg geplaatst worden. Het mooiste resultaat is eigenlijk helemaal zonder voeg. Dat kan alleen met zelliges van hele hoge kwaliteit.
Elke goede tegelzetter kan deze tegels plaatsen.
 

Leg- en onderhoudsproducten voor Zelliges

Zelliges hebben niet veel onderhoud nodig. Af en toe een poetsbeurt met onze Wash en Clean van Lithofin of gewoon water met groene zeep volstaat ook.
 

Bestellen, leveren en bezorgen van Zelliges

Vanuit onze ruime voorraad kunnen wij binnen 4 tot 5 werkdagen overal leveren in Europa. Een van onze krachten is echter projecten op maat maken, dan zijn levertijden en bezorging altijd in overleg. Normaal gesproken leveren wij met gerenommeerde transporteurs, maar u kunt ook zelf afhalen in ons magazijn in Alkmaar. Retourneren van tegels is altijd in volle onbeschadigde dozen en op eigen kosten.
 

Samples bestellen voor Zelliges

Om een goed beeld te krijgen van onze producten adviseren wij altijd van te voren een paar voorbeelden/samples via onze webshop te bestellen.  De sample kosten worden natuurlijk in mindering gebracht op een eventuele bestelling. 
 

Handige links voor Zelliges

 

Productkenmerken

CategorieZellige
Afmeting10x10cm
Dikte1.0cm
Aantal stuks per doos100 stuks
Aantal m2 per doos1m2
MateriaalKlei
Geschikt voorWand & Vloer
AfwerkingGeglazuurd
UitstralingRustiek Vintage
RuimteZowel binnen als buiten
Geschikt voor vloerverwarmingJa
Hitte bestendigJa
Vorst bestendigNee
Geschikt voor natte ruimtesJa
ImpregnatieNee
ReinigingLithofin Wash & Clean
Kleur nuanceJa
AfnamePer doos
Specifiek kenmerkHandgekapt
Eigen ontwerpJa, op bestelling

Passion for handmade beauty