Alle Zelliges Alhambra

Zelliges Alhambra
Alhambra Lantern 08 - 9x10/Small

Maat: Bijzondere vormen

Niet op voorraad
Op bestelling

Productomschrijving

Alhambra Lantern 08 is een hoogwaardige klei-lantaarn, ideaal voor wand- en vloergebruik. Deze Zellige-tegel heeft een geglazuurde afwerking, waardoor hij een rustieke vintage uitstraling heeft. Wat deze tegel onderscheidt, is dat hij met de hand gemaakt is, waardoor elk stuk uniek is. De Alhambra Lantern 08 is speciaal ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik en is bestand tegen hitte, waardoor hij geschikt is voor vloerverwarming. Met zijn authentieke uitstraling voegt de Alhambra Lantern 08 een vleugje vintage charme toe aan elke ruimte.

Onze zelliges worden gemaakt in Fez. Deze Marokkaanse stad is het episch centrum van de zellige productie. Het  atelier maakt al 7 eeuwen zelliges. Authentieke zelliges herken je aan de gekapte zijkanten, een lichtglanzende glazuurlaag soms met kleine imperfecties en een genuanceerd kleurenpallet, niet een tegel is precies hetzelfde. Als de zelliges goed gemixed geplaatst worden  krijg je een kleurbeeld dat met keramische tegels nooit bereikt kan worden.
 

Plaatsen van Zelliges

Door de scherpe randen kunnen zelliges met een hele kleine voeg geplaatst worden. Het mooiste resultaat is eigenlijk helemaal zonder voeg. Dat kan alleen met zelliges van hele hoge kwaliteit.
Elke goede tegelzetter kan deze tegels plaatsen.
 

Leg- en onderhoudsproducten voor Zelliges

Zelliges hebben niet veel onderhoud nodig. Af en toe een poetsbeurt met onze Wash en Clean van Lithofin of gewoon water met groene zeep volstaat ook.
 

Bestellen, leveren en bezorgen van Zelliges

Vanuit onze ruime voorraad kunnen wij binnen 4 tot 5 werkdagen overal leveren in Europa. Een van onze krachten is echter projecten op maat maken, dan zijn levertijden en bezorging altijd in overleg. Normaal gesproken leveren wij met gerenommeerde transporteurs, maar u kunt ook zelf afhalen in ons magazijn in Alkmaar. Retourneren van tegels is altijd in volle onbeschadigde dozen en op eigen kosten.
 

Samples bestellen voor Zelliges

Om een goed beeld te krijgen van onze producten adviseren wij altijd van te voren een paar voorbeelden/samples via onze webshop te bestellen.  De sample kosten worden natuurlijk in mindering gebracht op een eventuele bestelling. 
 

Handige links voor Zelliges

 

Productkenmerken

Categorie Zellige op rode klei
Materiaal Klei
Geschikt voor Wand
Afwerking Geglazuurd
Uitstraling Rustiek Vintage
Ruimte Binnen
Geschikt voor vloerverwarming -
Hitte bestendig Ja
Vorst bestendig Nee
Geschikt voor natte ruimtes Ja
Impregnatie Nee
Reiniging Lithofin Wash & Clean
Kleur nuance Ja
Afname Per doos
Specifiek kenmerk Handgekapt
Eigen ontwerp Ja, op bestelling

Passion for handmade beauty