Hoofdkantoor in Azie

In Azië wordt het copyright teken © geïnterpreteerd als ‘The right to copy’, ofwel alles mag gekopieerd worden. De afgebeelde vloer is in opdracht ontworpen voor een prestigieus Aziatisch hoofdkantoor van een gerenommeerde internetbedrijf dat wereldwijd actief is.

De opdracht was simpel maar zoals vele simpele zaken moeilijk uitvoerbaar. ‘Ontwerp een vloer met een authentiek bouwmateriaal waarmee gevarieerd kan worden in patroon, kleur- en legformatie, wel herkenbaar is maar vooral niet te kopiëren is.”

Wij hebben PIP Studio gevraagd ons hiermee te helpen. Zij ontwierpen een collectie die ze ‘Lace’ noemde. De collectie bestaat uit drie kleurgroepen en elk design in deze range heeft slechts twee kleuren. De kleuren zijn exclusief voor de Tegel BV ontwikkeld.

Naast de rand die refereert naar kant, zijn er 17 bloempatronen. Het vernuftige aan dit exclusieve ontwerp is dat alle tegels aan elkaar verbonden kunnen worden; hierdoor kan je een oneindig aantal combinaties maken. Ofwel volledig in wildverband, ofwel slechts met twee of drie tegels in een regelmatig repetitief of halfsteens motief.

Volledige vormvrijheid dus, hetgeen het exclusieve karakter van dit patroon onderstreept. De complexiteit van het patroon onderstreept waarom dit motief zo moeilijk te kopiëren is. In de fabriek waar deze tegels geproduceerd worden werken ongeveer 1500 mensen, maar er zijn slechts 30 werkgevers die dit patroon kunnen maken. Dit team bestaat uitsluitend uit vrouwen en zij worden ‘golden hands’ genoemd, omdat zij vaak al 30 jaar hoogwaardige cementtegels maken en alleen zij zo fijngevoelig zijn om de patronen te maken en het juiste cachet te geven.

Ook dit is weer zo een voorbeeld van een exclusief hoogwaardig project waarmee wij onze reputatie hebben verdiend; de Tegel BV is flexibel, denk mee, en kan hoge complexiteit aan. We zijn betrouwbaar en ook dit project is op tijd en binnen budget opgeleverd, daarom is onze slogan ‘Passion for Handmade Beauty’. 

Hoofdkantoor in Azie
Hoofdkantoor in Azie