Passion for handmade beauty.

Wij over ons

De Tegel BV is al sinds begin jaren '80 van de vorige eeuw in bedrijf, maar in 1991 werd De Tegel BV door een management buy-out zelfstandig en daarom hanteren we dit jaartal als ons oprichtingsjaar. We besloten ons te concentreren op handgemaakte tegelproducten, omdat in deze niche ruimte zat in de markt. Dat bleek een gouden greep. Waar wij in het begin met een eenvoudige cementtegelcollectie begonnen, zijn wij in de loop der jaren uitgegroeid naar een solide en gerenommeerde firma die toonaangevend is in de handgemaakte tegelindustrie binnen Europa en ver daarbuiten.

Groen en ecologisch

Bij alle collecties die wij voeren streven wij naar groene en ecologische productie. Wij zorgen alvast dat alle medewerkers in onze fabrieken goed betaald worden, een schone en veilige werkplek hebben en uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden hebben zoals pensioen opbouw, gratis medische dienst, vakantiedagen en betaalde overuren. Bovendien streven wij er ook naar om onze ecologische footprint zo klein mogelijk te houden en produceren wij met respect voor de natuur en het milieu.

Collecties en producten

Hoewel wij voortdurend nieuwe collecties en producten toevoegen bestaat onze basis portfolio uit de volgende ranges

  • Cement tegels in vele vormen en formaten, en een design service waarmee klanten hun eigen unieke tegel en vloer kunnen ontwerpen.
  • De mooiste kwaliteit zelliges. Zelliges vormen met het subtiele kleurenpallet charme toe aan ieder interieur.
  • Een zellige mozaïek collectie die ook vandaag de dag nog worden toegepast in paleizen, chique herenhuizen en openbare gebouwen met allure.
  • Terracotta zoals terracotta hoort te zijn, robuust, rustiek, modern en klassiek.
  • Terrazzo van slabs in de formaten 270 x 160cm en 240 x 160cm tot 60 x 60. En alle andere denkbare maten ‘cut to order”.
  • Om het gamma compleet te maken enige semi handvorm keramische collecties.

Een groot voordeel, veel van onze producten hebben een serieuze voorraad in Nederland. Hierdoor kunnen wij binnen 3 tot 5 werkdagen overal in Europa leveren. Daarnaast zijn wij experts in het op maat maken van uw gedroomde tegel vloer of wand.

Onze visie wordt het best samengevat in onze slogan;

‘Passion for Handmade Beauty’.

Onze missie is toonaangevend te blijven in de handmade tegel industry, “leading on the forefront of design’ en meest en vooral de verwachtingen van onze klanten overtreffen met onze service en het waarmaken van hun dromen

Geert Olsthoorn
Directeur Tegel BV