Nieuwe Collectie "Prestige"

Prestige Cementtegels,

De Tegel bv blijft innoveren. We hebben een nieuwe exclusieve cementtegelcollectie toegevoegd.
De maatvoering is 7.2 x29.5x1.6cm, langwerpig dus. We introduceren in eerste instantie 16 uni kleuren. Dezelfde kleuren zijn ook beschikbaar met ´Mother op Pearl shell´ verwerkt in de toplaag. Mother of Pearl ook wel bekend als Nacre, is hetzelfde materiaal als waar parels van gemaakt worden. Vandaar ook dat we de collectie Prestige noemen. In de vroege ontwikkeling van cementtegels werd schelpengrit gebruikt als goedkoop vulmiddel. Maar alleen schelpen werkte uiteindelijk niet goed.

 Ons atelier heeft een aparte techniek ontwikkeld waarmee mother of pearl toepast kan worden, en kan daarmee een harde toplaag garanderen.

 De schelpen die wij nu gebruiken zijn in feite nog steeds een afvalproduct; met dit verschil dat wij de schelpen net zolang schuren totdat de zilveren glans zichtbaar word. Daarna wordt het schelpengrit gesorteerd op grootte. Te grote stukken kunnen niet verwerkt worden omdat dit mogelijkerwijs  de kwaliteit van de toplaag zou verzwakken en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Goede mother of pearl kan alleen gewonnen worden uit oesterschelpen en het winnen is een tijdrovende en dure klus. Het effect is echter zo bijzonder dat het zeer de moeite waard is.

De collectie is opgebouwd rondom verschillende kleurschakeringen die goed met elkaar combineren om nog meer mogelijkheden te bieden om een gepersonaliseerde vloer of wand samen te stellen.

De kleurschema’s zijn als volgt:

1)      Wit tinten

2)      Roze tinten

3)      Groene tinten

4)      Rood-bruine tinten

5)      Grijs-zwarte tinten.

 Deze ontwikkeling bewijst maar weer dat in de handgemaakte tegelindustrie mogelijkheden bestaan om een look en feel te creëren die in de keramische industrie nooit bereikt kan worden. Deze principes koesteren wij, het motiveert ons, het is ons leidmotief in alles wat wij doen.

 De Tegel bv heeft al veel bijzondere tegels in haar collectie, en de toevoeging van de Prestige mother of pearl collectie is een nieuw hoogtepunt in ons portfolio. Door de kleurbasis van de tegels identiek te houden kan je de unitegels zonder mother of pearl combineren met de tegels met mother of pearl. Dit geeft een bijzonder effect.

 Zoals altijd bij de introductie van een nieuwe collectie leggen we een beperkte voorraad aan, genoeg om de tegels uit te zetten in ons dealer netwerk en kleine orders uit te leveren. Naar mate de tijd verstrijkt leren wij steeds beter welke producten populair zijn en welke minder in  trek zijn. Op basis van deze informatie kunnen wij ons inkoopbeleid sturen. Kijk hier de verschillende tegels op voorraad.

Hebt u echter een bijzondere aanvraag voor een project neem dan contact met ons op zodat wij samen kunnen bespreken hoe wij u het best kunnen helpen.

Nieuwe Collectie "Prestige"
Nieuwe Collectie "Prestige"
Nieuwe Collectie "Prestige"
Nieuwe Collectie "Prestige"
Nieuwe Collectie "Prestige"
Nieuwe Collectie "Prestige"