Alle Zelliges Alhambra

Zelliges Alhambra
Alhambra nr 01 Fez 10x10cm - UNGLAZED

Maat: 10x10x1,0cm
Prijs per m2: € 149,96

Ruim op voorraad, direct leverbaar
Voorraad item
Aantal m2:
Aantal dozen:
Totaalprijs:
Sample bestellen
Om een goede keuze te kunnen maken is het mogelijk om van deze tegel een sample te bestellen. Samples kunnen een kleiner formaat hebben dan het origineel. U kunt tot maximaal 4 samples per artikel bestellen. Als je bij ons een mooie wand of vloer besteld, krijg je de sample kosten terug. Dus aarzel niet en bestel nu!

Productomschrijving
Alhambra nr 01 Fez 10x10cm - UNGLAZED is een vierkante tegel gemaakt van hoogwaardig klei materiaal, geschikt voor zowel vloer als wand. De tegel heeft een matte afwerking, waardoor het een rustieke vintage uitstraling heeft. Wat deze tegel onderscheidt, is dat hij handgemaakt is, waardoor elk stuk uniek is. De tegel is speciaal ontworpen voor gebruik binnen en buiten en is bestand tegen hitte, waardoor hij geschikt is voor vloerverwarming. Met zijn authentieke uitstraling voegt de Alhambra nr 01 Fez 10x10cm - UNGLAZED een vleugje vintage charme toe aan elke ruimte.

Onze zelliges worden gemaakt in Fez. Deze Marokkaanse stad is het episch centrum van de zellige productie. Het  atelier maakt al 7 eeuwen zelliges. Authentieke zelliges herken je aan de gekapte zijkanten, een lichtglanzende glazuurlaag soms met kleine imperfecties en een genuanceerd kleurenpallet, niet een tegel is precies hetzelfde. Als de zelliges goed gemixed geplaatst worden  krijg je een kleurbeeld dat met keramische tegels nooit bereikt kan worden.
 
Plaatsen van Zelliges 
Door de scherpe randen kunnen zelliges met een hele kleine voeg geplaatst worden. Het mooiste resultaat is eigenlijk helemaal zonder voeg. Dat kan alleen met zelliges van hele hoge kwaliteit.
Elke goede tegelzetter kan deze tegels plaatsen.
 
Leg en onderhoudsproducten 
Zelliges hebben niet veel onderhoud nodig. Af en toe een poetsbeurt met onze Wash en Clean van Lithofin of gewoon water met groene zeep volstaat ook.
 
Bestellen leveren en bezorgen 
Vanuit onze ruime voorraad kunnen wij binnen 4 tot 5 werkdagen overal leveren in Europa. Een van onze krachten is echter projecten op maat maken, dan zijn levertijden en bezorging altijd in overleg. Normaal gesproken leveren wij met gerenommeerde transporteurs, maar u kunt ook zelf afhalen in ons magazijn in Alkmaar. Retourneren van tegels is altijd in volle onbeschadigde dozen en op eigen kosten.
 
 Samples bestellen 
Om een goed beeld te krijgen van onze producten adviseren wij altijd van te voren een paar voorbeelden/samples via onze webshop te bestellen.  De sample kosten worden natuurlijk in mindering gebracht op een eventuele bestelling. 
 
Links
 
Productkenmerken
Categorie Zellige
Afmeting 10x10cm
Dikte 1.0cm
Aantal stuks per doos 100 stuks
Aantal m2 per doos 1m2
Materiaal Klei
Geschikt voor Wand & Vloer
Afwerking Ongeglazuurd
Uitstraling Rustiek Vintage
Ruimte Zowel binnen als buiten
Geschikt voor vloerverwarming Ja
Hitte bestendig Ja
Vorst bestendig Nee
Geschikt voor natte ruimtes Nee
Impregnatie Nee
Reiniging Lithofin Wash & Clean
Kleur nuance Ja
Afname Per doos
Specifiek kenmerk Handgekapt
Eigen ontwerp Ja, op bestelling

Passion for handmade beauty