Plaatsingsvoorschriften authentieke, handgemaakte Marokkaanse ZELLIGES

Controle:
Controleer de geleverde tegels alvorens tot plaatsing over te gaan en meld eventuele gebreken zo spoedig mogelijk. Klachten op zichtbare gebreken aan verwerkte tegels kunnen wij niet in behandeling nemen.

Schoon:
Werk schoon en in een goed geventileerde ruimte.

Sorteren:
Werk uit verschillende dozen en zorg voor een goede verdeling van de verschillende tinten.

Stofvrij maken:
Maak de achterzijde van de Zelliges stofvrij met een natte spons.

Vlakke wand:
De ondergrond moet vlak, schoon, vetvrij, haaks en droog zijn. Gebruik Kiesel Octamus UG30 voorstrijk zodat de tegels beter hechten.
Tip: Leg op een vlakke plaat of tafel iedere keer 20 tot 30 tegels neer met de gewenste kleurverdeling. Verwijder de tegels die qua afmeting of dikte veel afwijken van het gemiddelde en gebruik die tegels als snij-tegel. Zó weet u zeker dat het eindresultaat naar wens is.

Dubbele verlijming:
Breng lijm aan op zowel de achterzijde van de tegel als op de wand/voer, met
Een lijmkam van 6 of 8mm. Wij adviseren Kiesel Servolight S1 Super Tec te
gebruiken. Reken 1 a 1.5 kg lijm voor elke vierkante meter.

Plaatsing:
Plaats de tegels zo strak mogelijk tegen elkaar. Probeer in overzichtelijke vlakken te werken van bijvoorbeeld 5x5 tegels.

Zagen:
Zaag de Zelliges met een watergekoelde tegelzaag of een haakse slijper met diamantschijf.

Afvaltegels:
Hoewel onze Zelliges van de beste kwaliteit zijn kunnen er zo nu en dan kromme tegels, tegels met kalkpitten of tegels met sterk afwijkende afmeting of dikte voorkomen. Gebruik deze “slechte” tegels als snij-tegel.

Drogen:
Nadat de tegellijm droog is (meestal een dag later), kunnen de tegels gevoegd worden. Wij adviseren Kiesel middengrijze of zilvergrijze voeg te gebruiken

Voegen:
De ruimtes tussen de tegels en eventuele oneffenheden dienen gevoegd te worden. Zodra het voegsel begint te drogen het overtollige voegsel met een droge doek
verwijderen/afboenen. Mochten er lijm-, voeg-of cement resten achterblijven dan kunt u die met Lithofin cementsluier verwijderaar verwijderen.

Onderhoud:
Eenvoudig schoonmaken met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Wij adviseren Lithofin Wash & Clean te gebruiken voor dagelijks onderhoud, maar een natuurlijke groene zeep volstaat ook.

Natte ruimte:
Zelliges kunnen in natte ruimtes zoals badkamers, douches en sauna’s worden toegepast. Hierbij moeten de adviezen worden opgevolgd die door de tegellijm-fabrikant worden voorgeschreven. Er mogen dan geen kalkpitten of scheurtjes in de tegels zitten. Let erop dat de buitenranden van het tegelwerk afgekit worden met een flexibele epoxy waterdichte siliconen kit, waardoor er geen water achter het tegelwerk kan komen.

Vloer kwaliteit:
Zelliges kunnen ook op vloeren toegepast worden, mits niet te zwaar belopen en gelegd op een geschikte ondergrond.

Sampels bestellen:
Om een goed beeld van uw muur of wand te verkrijgen adviseren wij u enkele samples te bestellen. Dan kan in onze webshop. Wanneer u een mooie want of vloer bestelt crediteren wij het aankoop bedrag van de sample tegels.

Garantie:
De garantie op al onze tegels is een jaar gerekend vanaf de leverdatum en geld alleen op fabricagefouten en alleen als u de vloer onderhouden heeft met de door ons aanbevolen onderhoudsproducten. Reclamaties op reeds verwerkte tegels worden niet geaccepteerd.