Plaatsings- en Onderhoudsinstructies voor Terracotta tegels

Terracotta tegels zijn poreus en verschillen doorgaans in vorm, patroon en kleur van elkaar. Laat u niet verontrusten door lichte zout- of kalkafzettingen - dat hoort erbij. Als u uw Terracotta vloer goed behandelt, is deze gemakkelijk te onderhouden. Deze tijdloze vloer wordt na verloop van jaren alleen maar mooier! Bovendien zorgt Terracotta voor een aangenaam binnenklimaat en is het uitstekend geschikt voor vloerverwarming.

Leggen:
Laat uw Terracotta vloer alleen leggen door ervaren vakmensen die vertrouwd zijn met het materiaal. Begin pas nadat alle andere bouwwerkzaamheden zijn voltooid om onnodige vervuiling te voorkomen. Zorg ervoor dat er geen lijmresten en voegmiddel op de tegels achterblijven. Als er toch een cementsluier achterblijft, gebruik dan de Lithofin Cementsluier Remover om deze te verwijderen.

Verlijmen:
Omdat onze Terracotta tegels verschillende afmetingen hebben, is het moeilijk om ze visueel uit te lijnen. Het is beter om met secties te werken waar de afwijkingen niet te groot zijn. De maatafwijkingen worden gecompenseerd door de voegen, waardoor de voegbreedte niet overal hetzelfde is.

Voegen en onderhouden:
Terracotta kan worden gevoegd met een mengsel van zand/cement (verhouding 3:1 zand tot cement). Voeg water toe tot een licht vloeibare consistentie is bereikt. Er zijn ook kant-en-klare voegmiddelen speciaal voor Terracotta, zoals bijvoorbeeld Kiesel Servoperl Royal. Voeg ongeveer 2 m² oppervlakte toe en reinig het gebied direct grondig met een spons en schoon water. Door de tegels vooraf te behandelen met Lithofin Pre Wax kan het overtollige voegmiddel gemakkelijker van de tegel worden verwijderd. Let er echter absoluut op dat alleen het oppervlak van de tegel wordt behandeld en niet de voegen, anders kan de hechting van de voegen worden aangetast. Als de vloer tijdens het voegen direct grondig wordt gereinigd, bespaart dat veel werk achteraf. Dek de pas gelegde vloer alstublieft niet af, zodat het vocht kan ontsnappen - en betreed hem gedurende 72 uur niet. De eerste reiniging na voltooiing van de vloer moet pas na twee weken worden uitgevoerd. Voor regelmatige reiniging gebruikt u Lithofin Easy-Clean Cotto. Indien nodig kan de vloer extra worden behandeld met Lithofin Wax Finish om hem extra te beschermen. Houd er echter rekening mee dat de tegels hierdoor een lichte glans krijgen.

Passion for handmade beauty