Veelgestelde vragen over onze zellige tegels

Veelgestelde vragen over Zelliges tegels
Ja zeker, authentieke zelliges zijn 100% hand gemaakt. Er zijn ook vel machinaal gemaakte kopieën in omloop maar die behalen niet bij de schoonheid van the real stuf.
Ja, het productiecentrum van de zelliges in Marokko ligt in Fez en Meknes.
Dat komt doordat de zelliges in een traditionele oven gebakken worden. Hier zijn temperaturen en zuurstof overal net even anders, daardoor ontwikkelen de glazuren nergens hetzelfde. Dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit en is juist een van de kenmerkende charmes van de zelliges.
Dat lijkt per m2 vaak wel zo, maar als je het gehele kostenplaatje bekijkt is dat niet. Door onze uitmuntende kwaliteitscontrole ligt de uitval tussen de 2 en 5% dus van een meter met 100 tegels kan je er 5 niet gebruiken. Bij andere aanbieders is de uitval vaak 35% of meer. Dus betaal je uiteindelijk meer omdat je meer goede tegels nodig hebt om het project af te werken. Daarbij komt dat onze zelliges zo een goede kwaliteit hebben dat een tegelzetter veel sneller kan werken. Daar bespaar je ook nog eens kosten op en uiteindelijk heb je een mooier resultaat!
Ja, daar zijn we zelfs heel goed in! Wij hebben 50 standaard kleuren waaruit je kan kiezen en daarnaast nog bijzondere kleuren zoals brons, zilver en goud. Wij hebben ook nog heel veel voorbeelden die je kunt kiezen en eventueel kunt om kleuren. Minimale afname is altijd 1m2.
Dat kan op 2 manieren:
Ofwel los in een volle doos, ofwel vooraf gemonteerd op panelen. Dat doen we zeker bij complexe patronen. Je moet wel extra betalen voor de panelen maar dan krijg je ook een top product wat door de tegelzetter gemakkelijker geplaatst kan worden. Er zitten 11 panelen van 30x30cm in een vierkante meter.
Ja, wij kunnen een vloerkwaliteit leveren voor niet al te zwaar belopen ruimtes zoals badkamer of tuinkamers. Vloerverwarming werkt uitstekend onder een zellige vloer.
Ja, zelliges kunnen buiten geplaatst worden en zijn bestand tegen temperaturen van -20 tot +50 graden Celsius. Bovendien zijn zij goed UV bestendig.
Ja dat kan heel goed, en wordt vaak gedaan in de mediterrane en Noord-Afrika. Er zijn wel bepaalde leg-procedures die strikt gevolgd moeten worden. Neem hierover contact met ons op.
Het is niet ongebruikelijk dat wij bij grote complexe projecten, bijvoorbeeld een zwembad een team van Marokkaanse specialisten invliegen om het project tot in de perfectie te voltooien.
- Onze medewerkers hebben een schoon en veilig werkplek.
- Zij krijgen een goed loon met pensionopbouw en uitbetaalde overuren.
- Zij en hun naaste familie mogen gebruik maken van de gratis medische dienst.
- Zij krijgen een schaap bij het slachtfeest.
- Een uitgebreide lunch na het vrijdag middag gebed.
- Kinderarbeid is absoluut uit den boze.
Dat doen wij in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld:
- Als het een volle container is.
- als er haast bij een groot project is.
- als het prijstechnisch gunstiger is dan via Nederland. In principe versturen we alle reguliere orders via ons magazijn in Nederland.
Ja, wij bedienen grote commerciële klanten zoals:
Le painquotidien, Gails Bakery, The Yughort Barn, American vintage, High end Regency, the Marriot, the Met, de bank van Curaçao en the Met (NY). Om maar een paar projecten te noemen. Al deze projecten zijn op maat gemaakt.