Veelgestelde vragen over onze terrazzo tegels

Veelgestelde vragen over Terrazzo tegels
Terrazzo is een mengsel van Portland cement en granulaat (kleine steentjes, glas of metaaldeeltjes). Dit mengsel wordt hydraulisch geperst tot grote blokken van 300x120x120cm, hierbij wordt geen olie of gas gebruikt. Na een drogenperiode wordt het in platen gezaagd en daarna verzaagd tot tegels.
Ja en nee, de kiezels zijn vaak afval uit natuursteen groeves maar cement is natuurlijk geen natuurproduct. Dus het is een half natuurproduct half industrieel.
Op twee manieren:
1) Het beton kan met organische pigmenten gekleurd worden.
2) Door de kleur van het granulaat.
Ja dat kan, maar dan moet je wel het hele blok afnemen. Afhankelijk van de dikte van de platen kan dit een oppervlak omslaan tot 150m2.
Ja, er wordt alleen een beetje cement, granulaat en water gebruikt. Gas en stookolie zijn niet nodig, het wordt hydraulisch geperst. Bakken in een oven is dus ook niet nodig, sterker nog het is een zeer eco-friendly product.
In je eigen huis, in de hal, de keuken, tuinkamer of badkamer. Het wordt ook veel toegepast in openbare gebouwen, horeca, kantoren en zelfs op vliegvelden.
Terrazzo is een zeer hard materiaal, praktisch onverwoestbaar met een zeer lange levensduur. Wanneer deze eigenschappen worden afgezet tegen de prijs, is terrazzo een zeer betaalbaar product, het is duurzaam, zowel klassiek als eigentijds. De investering dus meer dan waard.
Wij hebben altijd 60x60x2cm terrazzo op voorraad. Andere maten kunnen zeker besteld worden maar daar kunnen bepaalde minimale afnames voor gelden. Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.
Ja dat moet in het begin zeker met de door ons voorgeschreven producten. Dat moet meteen na het leggen en periodiek 1x in de twee jaar. Dagelijkse bezorgen: dweilen met een schone doek en schoon water met een scheutje steenzeep.
Natuurlijk doen wij dat. We bespreken dit op case bij case basis.
Ja dat kan. Maximale maat is 20x20x2cm, een maximum van 4 verschillende referenties, verzendkosten en samplekosten zijn voor uw rekening. Retour zenden is niet mogelijk.
Ja dat kan tegen extra betaling, bijvoorbeeld een vaset rand, een bullnose of een Hongaarse punt. We kunnen bijvoorbeeld ook traptrede afronden of een ronde of ovale tuintafel zagen. De mogelijkheden zijn bijna oneindig, neem contact met ons op voor speciale wensen.