Veelgestelde vragen over onze terracotta tegels

Veelgestelde vragen over Terracotta tegels
Ja, al onze terracotta tegels zijn hand gemaakt met alleen klei en water, in een met afval hout gestookte oven gebakken en dus geen gas.
Wij hebben een groot scala formaten in ons portfolio, maar we kunnen zeker speciale formaten op aanvraag produceren.
Ja dat kan zeker, het kan zelfs als (buiten) wand muurbekleding gebruikt worden.
Naar keuze Glad en strak, of rustiek en artisanaal, of verouderd used look.
Jazeker, onze ongeglazuurde terracotta tegels hebben een kleuren range van wit tot ecru, geeltinten, oranje/rood/terra, chocoladebruin en Etruskisch zwart. Daarnaast hebben wij ook geglazuurde terracotta in 50 standaard tinten.
Onze terracotta komen uit Spanje en Italië.
Ja, terracotta moet zeker in het begin geïmpregneerd worden, zeker als het ook buiten gebruikt wordt. Gebruik hiervoor de producten van Litofhin zoals wij die adviseren. Dit producte moet periodiek bijvoorbeeld 1x per twee jaar herhaald worden. Geglazuurde terracotta hoeven niet geïmpregneerd te worden.
Ja, heel goed zelfs. Met vloerverwarming onder de tegels kan je zelfs besparen op je energierekening.
Ja, dat kan zeker en is in Italië, Spanje en Frankrijk vaak de material of choice. Voor terrassen, pleinen, promenades, winkels, bars en restaurants is dit een vaak toegepast materiaal.
Terracotta is een vloer voor het leven. Met slechts lichte verzorging worden de vloeren mooier naarmate ze ouder worden.
Omdat het compleet met de hand gemaakt is en je ziet dat er geen twee tegels identiek zijn, dat is juist charmant. Er zijn ook valse terracotta van porselein op de markt, veel goedkoper maar saai en eentonig. Echte terracotta is voor de liefhebber, misschien een serieuze investering maar de vloer gaat zeker 100 jaar mee, dat zal een keramische vloer nooit halen.
Ja, dat kan zeker. Wij hebben een geglazuurde terracotta collectie met 50 standaard kleuren en vele bijzondere vormen. Deze geglazuurde collectie wordt getypeerd door een lichte craquelé en is daarom niet geschikt in natte ruimtes maar verder kan het wel dienen als alternatief voor de zellige.