Victorian geometric cement tegels

Zoals de naamaanduiding wordt het type dessinering van deze tegels ontwikkeld in het Victoriaanse tijdperk (1837 tot 1901), vernoemd naar Koning Victoria. In deze periode bloeide de industriële revolutie in het Verenigd Koninkrijk, en werd –mede door de inkomsten uit de koloniën- de middenklasse steedsvarender.

Ook architectuur nam een ​​hoge een vlucht. Dus kwam er een sterke vraag naar bouwmaterialen. De victoriaanse tegels werden oorspronkelijk in Engeland gemaakt. Na verloop van tijd werd er een heel scala aan verschillende vormen ontwikkeld. Niet allen vierkant, maar ook 6 en 8 hoekig, strips, driehoeken en trapezium en andere vormen om steeds complexere patronen te kunnen leggen.

De productie in Engeland werd heel duur en door de vele verschillende vormen werd ook het arbeidsloon om de tegels te leggen schier onbetaalbaar. Hierdoor nam de vraag naar de Victorian Geometric Tegels aan af.

Wij bij de Tegel Bv vinden de teloorgang van dit culturele erfgoed spijtig en onnodig! Dezer plaat passen heel goed bij onze hand gemaakte cement tegels. Door verschillende vormen tot een patroon te maken dat op een tegel verleden, ondervang je veel te hoge legkosten. En kan je toch vrij eenvoudig een complex Victorien patroon leggen. Het heeft absoluut hetzelfde onverwoestbare karakter en de prachtig matte pattin als deze Victorians uit vervlogen tijden.

Een groot voordeel van het werken met onze cement tegels is dat u de tegels volledig kunt aanpassen aan de kleuren in uw interieur. Hier door kunt een klassiek patroon mixen met een kleurgamma van deze tijd zodat u het beste van twee werelden kunt combineren. Wij bieden deze service graag aan en kunnen u in dit proces volledig gemeen. Ons motto is dan ook niet voor niets “Passion for Handmade Beauty '.

Victorian geometric cement tegels