Language:
Terug

TegelBV TerraCotta Collectie


Terracotta kies je vooral voor zijn authentieke look en warme uitstraling. Ze passen dan ook uitstekend in eerder rustieke woningen zoals hoeves, landhuizen, kastelen en Spaanse villa's,maar door de nieuwe vormen leent zich dit ook perfect in hedendaags interieur . Terracotta, ofwel gebakken klei, is een natuurproduct met een groot ademend vermogen en bevat geen toxische stoffen. De gebakken aarde houdt bovendien de warmte lang vast, waardoor terracotta tegels zeer geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming.

'U loopt op fluweel'


De meest bekende vorm van terracotta tegels zijn de traditionele vierkante vloertegels vanaf 14 x 14 x 2 tot en met 30 x 30 in ons gamma verkrijgbaar. Toch zijn de plavuizen, een synoniem voor terracotta tegels, ook verkrijgbaar in meerdere vormen zoals zeshoeken, achthoeken ,rechthoeken en visgraat.
 


De kleur van terracotta hangt af van de gebruikte kleisoort, de toegepaste bakmethode en de brandstof. De kleuren van terracottategels variëren van rood tot oker, van grijs tot roze en tegenwoordig hebben we ook bruine en zwarte terracotta. Provençaalse tegels hebben eerder roze en gele schakeringen, terwijl oker typisch is voor Toscane.


Ook hebben we terracotta die geplaatst kan worden volgens voorgeschreven normen op een terras.


Elke terracotta tegel is uniek en wordt met de jaren alleen maar mooier.